Vad lagar vår kock?
Den goda och näringsriktiga maten tillagas från grunden av vår egen kock och tillika barnskötare Linda i förskolans kök. Hon har ett genuint matintresse och väljer i huvudsak ekologiska råvaror till varje veckas smarriga meny (exempelmenyer finns längre ner på denna sida) . Läs mer om Linda här
Även barnen får vara med i köket. Bland annat bakar de pepparkakor och lussekatter på julen och är med och förbereder mellis. De äldsta barnen får skapa och laga en egen meny till sina kompisar varje vår. Vid födelsedagar får barnen göra egen yoghurt- och bärglass tillsammans med Linda och bjuda sina kompisar på.
Exempel på Lindas veckomenyer 😋
-
Måndag: Pasta med belugalinssås
Tisdag: Pestolax me couscous
Onsdag: Tikka Masalagryta med ris
Torsdag: Soltorkade tomater och fisk
med osttäcke och bulgur
Fredag: Halloumipasta -
Måndag: Gräddig pasta med vegkorv och sojabönor att äta i skogen
Tisdag: Järpar med tzatziki och klyftpotatis
Onsdag: Fetabakad lax med zucchini och couscous
Torsdag: Tomat- och basilikafisk med ris
Fredag: Lasagne -
Måndag: FN-dagen - vi äter mat från olika länder representerade på förskolan
Tisdag: Krydd- och ostpanerad fisk med couscous
Onsdag: Kyckling/vegbitar i gräddsås med potatis
Torsdag: Vegetarisk pasta
Fredag: Pytt med stekt ägg